אסף גרניט במתכון לריזוטו פתיתים

 

ריזוטו פתיתים


מרכיבים:
חצי ראש ברוקולי
250 מל שמנת מתוקה
1 אבוקדו
מלח
פלפל

 

אופן ההכנה:
מבשלים את הברוקולי בשמנת על אש נמוכה, עד לבישול הברוקולי. טוחנים את השמנת עם הברוקולי ומוסיפים את האבוקדו, עד לקבלת מרקם סמיך. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. ריזוטו פתיתים: 1 כוס פתיתים 1 בצל חצי ראש ברוקולי חצי כרישה חתוכה 3 כפות קרם ברוקולי קוביית חמאה 50 גרם פרמזן מגורד פילה מוסר שקדים קלויים שבורים חצי לימון עלי תימין עלי מרווה צ'ילי אופן ההכנה: מטגנים את הפתיתים בשמן זית, מוסיפים את הבצל הלבן, הברוקולי והכרישה. אחרי צריבה קלה מוסיפים את הפתיתים ובהדרגה גם ציר ירקות או מים, עד שמגיעים למצב של 95% בישול. מוסיפים את קרם האבוקדו – ברוקולי, מוסיפים חמאה ופרמזן ומורידים מהאש תוך כדי ערבוב (חשוב! יש לערבב את הפתיתים כל הזמן). צורבים את המוסר בשמן זית, מוסיפים מיץ לימון, עלי מרווה תימין וצ'ילי. מניחים את הריזוטו בצלחת ומעליו את המוסר ומפזרים מלמעלה שקדים ונגיעה של שמן זית.