השף מאיר אדוני לוקח עוף פשוט והופך אותו למנה חגיגית משגעת ועשירה

 

חומרים ל 8 סועדים:

 

לעוף:

2 יח עוף מפורק
1 לימון
צרור עלי מרווה
1 ראש שום קלוף
2  כף זרעי שומר כתושים גס
3 לימון פרסי שחור כתוש גס
1 כוס שמן זית
מלח פלפל

 

למילוי:

1 ק"ג אורז בסמטי איכותי
4 בצלים אדומים קצוצים
4 גבעולי סלרי קצוצים
3 גזרים קצוצים
100 גרם שקד פרוס קלוי
100 גרם אגוזי מלך קלויים
100 גרם צנוברים קלויים
100 גרם חמוציות
צרור פטרוזיליה קצוצה דק
¼ צרור טימין, עלים בלבד
¼ צרור טרגון קצוץ דק, עלים בלבד
2 כפות גינגר טרי קצוץ
1 כפית קינמון, 1 כפית כמון, 1 כפית בהרט, קורט אגוז מוסקט
מלח פלפל
½ כוס שמן זית

 

ירקות שורש:

2 יח כרישה שטופות היטב חתוכות גס
8 בצלצלי שאלוט
4 שורש פטרוזיליה שטוף היטב חצוי לאורך
6 גבעולי סלרי
2 יח בטטה חתוכות גס
4 יח תפוח אדמה דזירה
8 גזרים קטנים
1 ראש שום קלוף
1 כוס צימוקים
300 גרם ערמונים קלופים בוואקום
½ כוס שמן זית

 

אופן ההכנה:

העוף: מערבבים את כל חומרי הטעם ומשרים את העוף בהם למשך 24 שעות בקירור. ממלאים את העוף בתערובת האורז. סוגרים בעזרת חוט בשר ומחט או קסימי שיניים את פתחי העוף. מניחים את העוף על הירקות, מוזגים כוס מים רותחים לתבנית ומכסים בנייר אפייה ונייר כסף ומכניסים לתנור שחומם ל 180 מעלות למשך שעה. מסירים את הכיסוי וממשיכים לצלות בחום של 200 מעלות למשך חצי שעה נוספת ומגישים.

המילוי:
בסיר גדול מחממים את שמן הזית ומאדים את הבצל האדום עד לשקיפות. מוסיפים את הסלרי והגזר ומאדים כ 10 דק נוספות מכוסה. מוסיפים את האורז מלח ותבלינים ומערבבים כ 5 ד"ק. יוצקים על האורז 1 ליטר ציר עוף או מים רותחים מכסים ומבשלים כ 20 ד"ק על אש נמוכה. מעבירים לקערה גדולה ומצננים. מוסיפים את כל יתר החומרים מערבבים ומתקנים תיבול. ממלאים את העופות בתערובת וסוגרים את העופות בחוט או קיסמים. וממשיכים לפי ההסבר.

ירקות: מתבלים את הירקות ומניחים בתבנית צלייה כמצע לצלייה של העוף