מתכון של אסף גרניט לטרטר סלמון עם פירות

 

טרטר סלמון.


מרכיבים:

60 גרם סלמון מטורטר
1/2 אבוקדו חתוך לקוביות
1/2 אגס חתוך לקוביות, מתובל בכף יין אדום
צרור כוסברה
צרור שמיר
1 בצל שאלוט פרוס
3 צנוניות
צרור עירית
2 טבעות צ'ילי
1/2 כפית אבקת נורי ירוקה
100 מ"ל יוגורט
1/2 לימון
שמן זית לצ'ינו
מלח
פלפל

 

 

אופן הכנה:

חותכים את האבוקדו והאגס לברנואזים (ריבועים קטנים בגודל 1 ס"מ).
חותכים עירית, שמיר וכוסברה לשיפונדים קטנים (רצועות קטנות), ולאחר מכן חותכים טבעות צ'ילי ושאלוט. מערבבים את היוגורט עם 1/2 לימון סחוט. מניחים את הסלמון בקערה, מוסיפים את קוביות האבוקדו, עשבי התיבול, האגס עם היין, השאלוט והצ'ילי.
מתבלים את המנה במלח, פלפל, מיץ לימון ושמן זית, לפי הטעם.

 

הרכבת המנה:

מניחים במרכז הצלחת כף גדושה של יוגורט חמוץ ומעליה את מיקס הטרטר, מפזרים מעל את אבקת הנורי, הצנוניות ועלי הכוסברה, סוגרים עם עוד נגיעה של שמן זית.