קציצות עגל בתבשיל ארטישוק של השף מאיר אדוני

 

חומרים:


1 ק"ג בשר עגל טרי טחון דק פעמיים
3 בצלים קצוצים דק
1 כוס קמח מצות
1 כף ראס אל חנות
1 כפית קינמון
1 כפית משייה
2 ביצים
½ צרור פטרוזיליה קצוץ דק
½ צרור כוסברה קצוץ דק
½ כוס מי סודה קרים

 

לתבשיל:


8 יח ארטישוק קלוף ונקי לחלוטין לשמור במים ולימון עד הבישול (ניתן להשתמש בקפוא)
1 ראש שום קלוף ופרוס
2 חבילות מנגולד (סלק עלים), גבעולים מופרדים מעלים. גבעול חתוך קטן עלים לקרוע גס
4 יח שומר חתוך לשמיניות
4 גבעולי סלרי חתוכים גס
1 כוס זיתים ירוקים מגולענים, שהרתחנו כ2 דק במים ע"מ להוציא מרירות
2 פלפלים ירוקים חריפים פרוסים דק
3 יח פפריקות מתוקות שלמות מושרות במים ומסוננות
½ צרור כוסברה קצוצה גס
1 כף כורכום
½ כוס שמן זית
¼ כוס מיץ לימון סחוט טרי
1 כף קמח תפוחי אדמה
2 כוסות ציר עוף או מים מנרלים

אופן ההכנה:


קציצות: מערבבים את כל החומרים היטב ומניחים בקירור לשעתיים לפחות. בעזרת ידיים רטובות יוצרים קציצות בגודל אחיד. במחבת טפלון עם מעט שמן מזהיבים את הקציצות כדקה מכל צד ומעבירים אל תוך התבשיל המוכן.

תבשיל: בסיר רחב מזהיבים מעט את שיני השום בשמן מוסיפים את גבעולי המנגולד, הצילי, הסלרי והכורכום מכסים ומבשלים כ 10 דק. מוסיפים את כף קמח תפוחי האדמה ומערבבים כדקה לקבלת מעין רביכה. מוסיפים את ציר העוף חם אל הסיר ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה ומנמיכים לאש נמוכה. מוסיפים את הארטישוקים ההפפריקות השומר והזיתים, מתבלים במלח ומבשלים כשעה על אש נמוכה. מוסיפים את הקציצות פנימה ומבשלים כחצי שעה נוספת. מתבלים במיץ לימון וכוסברה ומגישים